تأثیر شخصیت بر کارآفرینی مدیران در شرکتبیمه البرز |
توسعه یافتگی كشور یكی از اهداف اصلی درسند چشم انداز بیست ساله جمهوری اسلامی ایران بوده است (رضایی و دهكردی، 1385، ص 15) صنعت بیمه پشتوانه ی راسخی است كه سهم قابل توجهی در تحقق این مهم خواهد داشت. فلسفه وجودی صنعت بیمه در سرتاسر جهان، مشتریان یا به عبارت بهتر همان بیمه گذاران هستند. در كشور ما نیز صنعت بیمه عاملی است كه به طور مستقیم پاسخ گوی نیاز جامعه در تنظیم تعاملات اجتماعی، تأمین امنیت حرفهای كسب و كارها و فعالیتهای اقتصادی میباشد (سهامیان مقدم،1386، ص 3).
از طرفی امروزه کارآفرینی را به عنوان موتور رشد و توسعه سازمانها و جوامع میشناسند (مقیمی، 1383). همچنین از آن به عنوان سمبل و نماد تلاش و موفقیت در امور تجاری یاد میکنند. کارآفرینان پیشگامان موفقیتهای تجاری در جامعه هستند. توانایی آنها در بهرهگیری از فرصتها، نیروی آنها در نوآوری و ظرفیت آنها در قبال موفقیت، به عنوان معیارهایی هستند که کارآفرینی نوین به وسیله آنها سنجیده میشود. کارآفرینان از نظر رهبری، مدیریت، نوآوری، کارایی، ایجاد شغل، رقابت، بهره وری و تشکیل شرکتهای جدید، سهم مهمی در رشد اقتصادی دارند. بنا بر اعتقاداتی، در جوامع، لازم است که انقلاب کارآفرینی رخ دهد. این انقلاب در قرن حاضر اهمیتی به مراتب بیشتر از اهمیت انقلاب صنعتی دارد(Kuratko & et al, 1989).
در بسیاری از کشورهای پیشرفته و نیز برخی کشورهای در حال توسعه طی چند دهه اخیر توجه خاصی به موضوع کارآفرینی و کارآفرینان شده است. علت این توجه نقش مهم، مثبت و سازنده کارآفرینان در توسعه اقتصادی و اجتماعی، بهرهبرداری از این انرژی و نیروی بالقوه در جهت مقابله با مسائل و چالشهای نظیر تورم، رکود و به خصوص بیکاری بوده است (احمد پور، 1383، ص 4).
کارآفرینی در وهله اول نیازمند مدیران کارآفرین است. شناسایی چنین مدیرانی نیازمند تحقیقات بسیاری است تا بتوان از آنها در جایگاههای مناسب بهره برد. یکی از راههای شناسایی آنها مطالعه ویژگیهای شخصیتی مؤثر بر کارآفرینی است. در این راستا پژوهش حاضر به مطالعه تأثیر ویژگیهای شخصیتی مدیران بر ویژگیهای کارآفرینی آنها در بیمه البرز میپردازد.
فرم در حال بارگذاری ...
[چهارشنبه 1399-11-22] [ 03:03:00 ق.ظ ]
|