طراحی نرم افزاری پپتید اختصاصی متصل شونده به کادمیم و ساخت سیستم نمایش سطحی باکتریایی براساس پیلی CS3 برای حذف فلزات سنگین با حداکثر تمایل به کادمیم |
و مروری بر مطالب گذشته
1-1 زیست فناوری
زیستفناوری یکی از محورهای اساسی توسعه در بسیاری از کشورها قلمداد شده و در تنظیم راهکارها و برنامهریزیهای ملی توجه جدی به آن معطوف شدهاست. این دسته از کشورها در حوزههای مختلف مانند کشاورزی، داروسازی، محیط زیست و حوزههای بسیار جدید مانند تراشههای زیستی[1] و سوختهای زیستی[2]، بهره فراوانی از زیستفناوری کسب کردهاند (Report,2011, Nikaido., 2003).
حفاظت محیطزیست و در نظرگرفتن آن به عنوان یک جزء از سرمایه ملی کشورها و لزوم حفظ آن با بهکارگیری زیستفناوری یکی از حوزههای مهم پیشرفت بشری در نیمه دوم قرن بیستم میباشد. امروزه در برخی از معادن دنیا، استخراج و بازیافت کانیهای پرارزشی مانند طلا، نقره، مس و اورانیوم به کمک ریزسازوارهها و با روشهای فروشویی زیستی[3] صورت میگیرد (Sasson, 2005, Grommen and Verstraete, 2002). تولید پلاستیکهای قابل تجزیه[4] (Sasson, 2005)، تولید انرژیهای تجدید پذیر با استفاده از تودههای زیستی[5] (Chakrabarti, 2009)، طراحی و تولید ساختارهای نانومتری[6] جدید مثل ترانزیستورها[7] و تراشههای زیستی، پلیمرهای پروتئینی، افزایش بازیافت و سولفورزدایی نفت خام و پاکسازی آلودگیهای زیست محیطی، حذف مؤثر آلایندههای محیطی خطرناک و استفاده از فنون نگهداری ذخایر ژنتیکی از جمله کاربردهای زیستفناوری در زمینه محیط زیست و صنعت است (Kotrba et al., 1999a EuropaBio, 2003 ,).
در چند دهه اخیر با ابداع روشهای نوین در زیستفناوری بخصوص ورود بیوانفورماتیک به عرصه مهندسی پروتیئن تغییرات چشمگیری در راهبردهای حذف زیستی برای افزایش حذف آلایندهها بوجود آمدهاست. دراین تحقیق سعی شده است تواناییها و امکانات موجود در این دانش به عنوان ابزاری جهت بهبود و ارتقا روشهای پیشین حذف فلزات سنگین مورد بررسی و استفاده قرارگیرد.
فرم در حال بارگذاری ...
[چهارشنبه 1399-11-22] [ 05:56:00 ق.ظ ]
|