رساله دکتری شیمی آلی دانشگاه اصفهان |
در بخش اول این رساله برای اولین بار نانوذرات شش ضلعی زیرکونیوم فسفات با استفاده از شبکه پلیمری با ابعاد حدود 60 نانومتر تولید گردید. آنالیزهای متعددی برای بررسی خصوصیات فیزیکی و شیمیایی کاتالیست تهیه شده صورت پذیرفت. نانوذرات زیرکونیوم فسفات تولید شده خصویات اسیدی قابل توجهی از خود نشان میدهند. این کاتالیست اسیدی ناهمگن در واکنشهای مختلفی همچون آلکیلاسیون فریدل کرافتس فنول، محافظت از گروههای هیدرکسیل و کربونیل و واکنشهای چند جزیی مورد استفاده قرار گرفت. کاتالیست تولید شده به راحتی و توسط سانتریفیوژ در انتهای هر واکنش از مخلوط واکنش جدا شده و طی فرایند سادهای مجدداً قابل استفاده میگردد. همچنین، با تعویض پروتونهای اسیدی روی سطح زیرکونیوم فسفات با کاتیونهای مس و روی، دو کاتالیست ناهمگن دیگر تهیه گردید.
آنالیزهای مختلفی برای بررسی خصوصیات این کاتالیستها نیز صورت گرفت. این دو کاتالیست در واکنش اکسایش انتخابی الکلها به آلدهیدها و کتونها و محافظت از گروه هیدروکسی در الکلها مورد استفاده قرار گرفتند. برای بررسی تجدیدپذیری، در انتهای هر واکنش، این کاتالیستها با استفاده از سانتریفیوژ از مخلوط واکنش شدند و بعد از طی فرایند کوتاهی دوباره مورد استفاده قرار گرفتند. این کاتالیستها برای چندین بار و بدون از دست دادن ویژگیهای کاتالیستی قابل استفاده مجدد هستند.
کلمات کلیدی: زیرکونیوم فسفات، زیرکونیوم فسفات تعویض یون شده، نانوذرات، سنتز ترکیبهای آلی، شیمی سبز.
(ممکن است هنگام انتقال از فایل اصلی به داخل سایت بعضی متون به هم بریزد یا بعضی نمادها و اشکال درج نشود ولی در فایل دانلودی همه چیز مرتب و کامل است)
فرم در حال بارگذاری ...
[سه شنبه 1399-11-21] [ 10:05:00 ب.ظ ]
|