میزان تاثیر کاهنده های سرعت در کاهش تصادفات شهر نظرآباد |
در طول سالهای اخیر، گسترش و بهبود راههای جدید با هدف افزایش سرعت جابجایی وسایل نقلیه، موجب کاهش ایمنی برای عابر ین پیاده، موتورسواران، دوچرخه سواران و حتی رانندگان شده است. به طوری که سوانح جاده ای امروزه به عنوان یکی از معضلات اجتماعی و اقتصادی دنیا مطرح است. در کشورهای در حال توسعه مسئله مرگ و جراحات ناشی از تصادفات جاده ای به عنوان دومین عامل مرگ و میر جوانان مطرح میباشد.
از مهمترین پارامترهای موثر در افزایش ایمنی شبکه معابر، کنترل سرعت وسایل نقلیه در سطح معابر و تقاطعها میباشد به طوری که موجب افزایش گذر عبور عابر پیاده، کاهش مصرف سوخت و کاهش تعداد و شدت تصادفات بین وسایل نقلیه میگردد. وقوع هر تصادف، معلول علل مختلفی میباشد که در میان این علل، سرعت وسایل نقلیه یکی از مهمترین عوامل بروز تصادفات جاده ای منجر به
جرح یا فوت است. آمارها نشان میدهند که در ایران تقریباً 30 تا 40 درصد کشتهها و یا مجروحان در اثر عامل سرعت دچار حادثه شدهاند (دستورالعمل مدیریت سرعت در راههای کشور، گزارش مرحله اول، وزارت راه و ترابری، معاونت آموزش، تحقیقات و فن آوری سال 1383). در شهر نظرآباد که یکی از شهرهای قدیمی استان تازه تاسیس البرز است در جریان عملیات روکش آسفالت که در ابتدای سال 1389 توسط شهرداری انجام شد، سرعت گیرهای موجود زیر لایه های آسفالت جدید مدفون و از سطح معابر حذف گردید. از آن زمان موضوع سرعت غیر مجاز خودروها همواره به عنوان یک مشکل پیش روی پلیس راهور شهرستان وجود داشته است. افزایش تصادفات به استناد کروکیهای ترسیمی کارشناسان تصادفات و همچنین درخواستهای متعدد مردمی، حاکی از وضعیت نگران کننده افزایش سرعت غیر مجاز وسایل نقلیه در معابر شهری است؛ لذا در این تحقیق به بررسی تاثیر کاهنده های سرعت در ایمنی ترافیک شهر نظرآباد پرداخته میشود. با توجه به آنچه ذکر شد این سؤال اساسی و اصلی مطرح میگردد که : آیا کاهنده های سرعت در ایمنی ترافیک شهر نظرآباد تاثیر دارد؟ میزان این تاثیر چقدر است؟
1-3-اهمیت و ضرورت تحقیق
حوادث ترافیکی اثرات گسترده ای در جامعه دارد. بروز حوادث ترافیکی علاوه بر اثرات جسمانی و روانی بر فرد، پریشانی و نگرانی خانواده شخص مصدوم را به همراه خواهد داشت. تصادفات موجب میشود هرروز از نیروی فعال کشور که پشتوانه محکم اقتصادی هر جامعه هستند از چرخه کار و فعالیت خارج شوند و حتی به علت مصدومیت، سربار جامعه شده و هزینه های سنگین درمانی و اجتماعی را نیز به جامعه تحمیل نمایند. با عنایت به حذف سرعت گیرها و سرعت کاهها و افزایش چشمگیر تعداد و شدت تصادفات جرحی و فوتی در شهر نظرآباد در این تحقیق سعی میشود روشهای مختلفی برای مدیریت سرعت، آرام سازی و ایمن سازی ترافیک با استفاده از کاهنده های سرعت ارایه شود. یافتن این روشها میتواند سهم بسزایی در کاهش هزینههای اقتصادی کشور، مرگ و میر و تبعات اجتماعی و فرهنگی ناشی از ترافیک و تصادفات در جامعه داشته باشد.
1-4- اهداف تحقیق
1- 4-1- هدف اصلی
هدف اصلی این پایان نامه مشخص نمودن میزان تاثیر کاهنده های سرعت در کاهش تصادفات شهر نظرآباد میباشد.
1-4-2- اهداف فرعی
این پایان نامه دارای سه هدف فرعی است که عبارتند از :
– بررسی تاثیر تجهیز خیابانهای درون شهری به سرعت کاه استاندارد در کاهش تصادفات درون شهری
– بررسی تاثیر آرام سازی جریان ترافیک در افزایش ایمنی و اعتماد به نفس عابران پیاده (علیالخصوص سالخوردگان و کودکان) در عبور از عرض معابر
– بررسی نقش سرعت کاه در مدخل تقاطعها
1-5- بیان فرضیات
– تجهیز خیابانهای درون شهری به سرعت کاه استاندارد در افزایش ایمنی ترافیک موثر میباشد.
– آرام سازی جریان ترافیک در افزایش ایمنی و اعتماد به نفس عابران پیاده (سالخوردگان و کودکان) در عبور از عرض معابر موثر میباشد.
– فقدان سرعت کاه در تقاطعها در افزایش تصادفات موثر میباشد.
1-6-تعریف مفاهیم و اصطلاحات
سرعت: سرعت نرخ حرکت را نشان می دهد و عبارت است از مسافت پیموده شده در واحد زمان و واحد آن کیلومتر بر ساعت می باشد.
– تند رانی: شامل سرعت بالا (سرعت بالاتر از حد مجاز) یا سرعت نامناسب (سرعت در محدوده مجاز ولی نا متناسب با شرایط موجود) می شود. (سوری،1388)
– سرعت طرح: مبنای طراحی راه می باشد و همان سرعت 98% راه نامیده میشود و حداکثر سرعتی است که با آن در شرایط مساعد بتوان با ایمنی و راحتی از جاده ای که در طرح هندسی آن رعایت نکات فنی و ایمنی شده است عبور کرد. .(شاهی، ص 139)
فرم در حال بارگذاری ...
[چهارشنبه 1399-11-22] [ 03:23:00 ق.ظ ]
|